|
Veelgestelde vraag |
Zoetstoffen en calorieën, hoe zit het? |
In steeds meer producten wordt suiker vervangen door zoetstoffen. Zoetstoffen zorgen ervoor dat het totaal aantal calorieën van een product lager wordt. We vinden ze vaak in de zogenaamde 'light'-, 'zero'- of '0% suiker'-producten. Hoe komt het dat zoetstoffen het aantal calorieën van een product verlagen? En kunnen we dan niet beter alleen maar lightproducten gebruiken? |
|
|
|
Zoetstof uitgelicht |
Sacharine (E954) |
Wist je dat de laagcalorische zoetstof sacharine al in 1879 door medewerkers van de Johns Hopkins Universiteit in Amerika werd ontdekt? Sacharine wordt veel gebruikt in zoetjes, zuiveldranken, jam, snoep, dressings, sauzen, ijs en kauwgom. |
|
|
|
|
|
|
Handig om mee te geven |
Praktijkblok groot succes |
Vorige maand lanceerden wij ons nieuwste hulpmiddel voor in de praktijk van de voedingsprofessional: het praktijkblok 'Minder calorieën met zoetstoffen'. We hebben hier veel enthousiaste reacties op gekregen! Voor iedereen die het in de vorige nieuwsbrief heeft gemist, misschien is het ook wat voor in jouw praktijk? 50 vel per blok met uitleg over calorieën en de rol die zoetstoffen hierbij kunnen spelen. Handig om mee te geven bij een consult. Gratis bij ons aan te vragen, voor voedingsprofessionals. |
|
|
|
|
|
|
Recept |
Millionaire's shortbread |
Vierdejaars studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) van de studie Voeding & Diëtetiek kunnen bij ons hun afstudeer-praktijkopdracht doen. Deze keer was het de beurt aan Chelsea van Tessel. Zij heeft niet alleen een gezondere variant voor het recept voor Millionaire's shortbread gemaakt, zij heeft deze ook uitgebreid getest onder haar medestudenten. Het resultaat? Een zoet tussendoortje met net wat minder calorieën. Gewoon voor af en toe. Ze schreef er ook een voedingsadvies bij. Probeer het eens uit. Lekker! |
|
|
|
|
|
|
|
Overstap naar nieuwe e-mail service provider |
Met nieuw systeem betere bescherming |
Om alle gegevens van onze abonnees nog beter te beschermen en op de juiste manier binnen de Europese wetgeving op te slaan, zijn we overgestapt op een nieuw systeem dat onze nieuwsbrieven verstuurt. Nu kan het zijn dat je je recent voor onze nieuwsbrief hebt afgemeld. Je uitschrijving is dan helaas nog bij onze vorige aanbieder opgeslagen en heeft ons niet bereikt. Onderaan deze nieuwsbrief kun je je opnieuw afmelden. Je krijgt daarna geen mails meer van ons. |
|
|
|
|
|
©2022 Kenniscentrum Zoetstoffen | Je ontvangt deze e-mail op |
|
|
|