Ook in februari weer interessant nieuws over zoetstoffen. Van een nieuwe studie, veelgestelde vraag tot het maandelijks recept.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief februari 2023
Na een wat kwakkelende winter zien we de eerste tekenen van de lente. Lekker naar buiten. Met een podcast. We geven je in deze nieuwsbrief alvast een leuke tip om naar te luisteren. Verder aandacht voor een veelgestelde vraag over de zoetstof monk fruit (monniksfruit). En natuurlijk ook een fijn recept voor iets lekkers voor in het weekend. Ook hebben we weer een onderzoek opgenomen. Dit keer over de invloed van zoetstoffen op onze cardiometabole gezondheid. Een verzamelterm voor onder andere hart- en vaatziekten, diabetes, hypertensie, obesitas en chronische nierschade. En ben je voedingsprofessional, bestel dan ons handige praktijkblok. Veel leesplezier.
Monk fruit: toegestaan of niet?
We krijgen wel vaker de vraag of de zoetstof monk fruit (monniksfruit) in Nederland is toegestaan om te gebruiken. In Amerika is deze zoetstof, die van natuurlijke oorsprong is, al enige jaren in producten terug te vinden. Hoe zit het in Europa?
Studie: invloed van zoetstoffen op onze cardiometabole gezondheid
Een groot deel van de bevolking heeft overgewicht of obesitas. Dit zijn grote risicofactoren voor hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Dat we steeds zwaarder worden komt onder andere doordat we meer calorieën binnenkrijgen dan dat we verbruiken. Om het aantal calorieën te verminderen wordt suiker in producten vervangen door zoetstoffen. Het meest bekend en gebruikt zijn light-/zero dranken. Onderzoekers Lee, JJ. et al.(2022) hebben in hun onderzoek gekeken wat de relatie is tussen de inname van light dranken en een verhoogd risico op cardiometabole aandoeningen.
Door je praktijkblokken heen? Bestel gerust nieuwe. Gratis.
Speciaal voor voedingsprofessionals ontwikkelden wij een handig praktijkblok Minder calorieën met zoetstoffen. Heldere uitleg over afvallen, calorieën en de rol die zoetstoffen hierin kunnen spelen. Op de achterzijde van ieder vel gaan we dieper in op zoetstoffen. Zijn ze veilig, hoe zit het met de ADI en welke soorten zijn er. Met QR-codes voor je cliënten om nog wat meer over zoetstoffen te lezen. 50 vel per blok, fijn om mee te geven.
Kenniscentrum Zoetstoffen
f t in i
Profiel wijzigen       Afmelden
Schenkkade 50, 2595 AR Den Haag, Nederland
0703180710
info@zoetstoffen.nl
©2023 Kenniscentrum Zoetstoffen | Je ontvangt deze e-mail op