Ook in deze nieuwsbrief weer aandacht voor een interessante studie, een vraag van een consument en uiteraard een inspirerend recept.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Studie: Is het vervangen van een suikerhoudende drank door een light drank goed voor het gewicht?
McGlynn et al. (2022) namen in hun onderzoek light dranken onder de loep. Zo keken ze naar het effect dat light dranken kunnen hebben op gewichtsverlies en daarmee op onze gezondheid. Zij deden dit met een zogenaamde netwerk meta-analyse. De bewijskracht van deze onderzoeks-methode is hoog. Al zijn er ook zeker beperkingen van het onderzoek te noemen. Wij doken erin.
Leestip: overzichtelijke informatie over zoetstoffen op website Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA)
Wil je wat meer lezen over zoetstoffen? Het laatste nieuws, Europese mijlpalen, de rol van de EFSA, het EU-kader, maar ook veelgestelde vragen en nieuwsberichten over zoetstoffen. Neem dan eens een kijkje op de website van de EFSA. De tekst is in verschillende talen beschikbaar, uiteraard ook in het Nederlands.
Te gast bij voedingsprofessionals
Op 18 april en 20 april mogen wij weer met onze beursstand op de informatie-markt van twee beroepsverenigingen staan. We trappen af in Ede bij het Jaarcongres van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en daarna zijn we in Gorinchem op de Expo van de Beroepsvereniging Gewichtsconsulenten Nederland (BGN). Leuk om iedereen te zien. We nemen uiteraard onze materialen voor in de praktijk mee.
Kenniscentrum Zoetstoffen
f t in i
Profiel wijzigen       Afmelden
Schenkkade 50, 2595 AR Den Haag, Nederland
0703180710
info@zoetstoffen.nl
©2023 Kenniscentrum Zoetstoffen | Je ontvangt deze e-mail op