In deze nieuwsbrief beantwoorden we graag je vragen over zoetstoffen.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Studie: Wat doen zoetstoffen met de calorie-inname en ons lichaamsgewicht?
Zeer geregeld verschijnen er nieuwe studies over de invloed van voeding op onze gezondheid. Dat geldt ook voor zoetstoffen. Vaak lange, gedetailleerde studies. In de rubriek Wetenschap op onze website ontrafelen we deze. Wat betekenen de uitkomsten, wat zijn de sterke en zwakke punten van het onderzoek.
In deze nieuwsbrief aandacht voor de studie van P.J. Rogers et al. (2021). De onderzoekers namen de effecten van zoetstoffen op de energie-inname en het lichaamsgewicht onder de loep.
Vraag & Antwoord
'Hoe weet ik of er zoetstoffen in een product zitten?'
In elke nieuwsbrief plaatsen we een veelgestelde vraag over zoetstoffen. Dit keer gaat het over informatie over zoetstoffen op het etiket. Als er op het product staat dat er 0% suiker in zit, zitten er dan altijd zoetstoffen in? En als er zoetstoffen in zitten, welke zijn dat dan? Waar kun je dat zien?  
Recept: Monchoutaart
Met dit recept van twee vierdejaarsstudenten Voeding & Diëtitiek kun je alle kanten op. De suiker is vervangen door zoetstof. Daarnaast kun je de taart nog iets minder calorierijk maken door de kandijkoek te vervangen door Maria-kaakjes en de monchou door roomkaas light. Alle mogelijkheden passeren de revue. Lekker voor af en toe.
Kenniscentrum Zoetstoffen
f t in i
Profiel wijzigen       Afmelden
Schenkkade 50, 2595 AR Den Haag, Nederland
0703180710
info@zoetstoffen.nl
©2023 Kenniscentrum Zoetstoffen | Je ontvangt deze e-mail op