Een interessante selectie van nieuws rondom zoetstoffen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwe studie: Is sucralose schadelijk voor het DNA en de darmwand?

Onlangs kwam in het nieuws dat de zoetstof sucralose het DNA beschadigt en de doorlaatbaarheid van de dikke darm verhoogt. Amerikaanse onderzoekers van de North Carolina State University baseerden deze resultaten op een aantal laboratoriumexperimenten. Wat betekenen deze bevindingen en wat zijn de gevolgen voor het gebruik van sucralose? We hebben op onze website zowel een korte duiding als een uitgebreide analyse van de studie opgenomen.

VRAAG: "Passen zoetstoffen in een koolhydraatarm of -beperkt dieet?"
ANTWOORD: ja en in iets mindere mate. Hoe zit dat?
Laagcalorische zoetstoffen zijn geen koolhydraten en tellen daarom niet mee. Zoetstoffen die onder de polyolen vallen, zijn een soort koolhydraten en staan ook in de voedingswaardetabel bij de koolhydraten genoemd. Wat betekent dit?
Podcast van platform Gezondheid en Wetenschap over nieuwe richtlijn WHO over zoetstoffen
In de 41e aflevering van de podcast Gezondheid en Wetenschap gaat het onder andere over de nieuwe aanbeveling van de Wereld-gezondheidsorganisatie (WHO) over het gebruik van zoetstoffen bij het afvallen. Wat staat er in het rapport en hoe moeten we deze voorwaardelijke richtlijn interpreteren?
Uitgelicht: steviolglycosiden
De meeste mensen kennen deze zoetstof als stevia. Uit het blad van de steviaplant worden steviolglycosiden gewonnen. Deze bladeren worden onder water gezet om te weken. Vervolgens wordt de waterige oplossing verder gezuiverd en gedroogd, totdat er steviolglycoside kristallen overblijven: een zoetstof die ongeveer 200 tot 300 keer zoeter is dan suiker. Sinds 2011 is stevia goedgekeurd om op de Europese markt te gebruiken. 
Recept Flan Breton
Een heerlijk traditioneel Frans dessert uit Bretagne: de flan. Prachtig gekleurd van buiten, romig van binnen. Niet alleen lekker na de maaltijd, maar ook heerlijk bij een kop koffie of thee. De suiker is vervangen door zoetstoffen en dat zorgt voor net iets minder calorieën.
Kenniscentrum Zoetstoffen
f t in i
Profiel wijzigen       Afmelden
Schenkkade 50, 2595 AR Den Haag, Nederland
0703180710
info@zoetstoffen.nl
©2023 Kenniscentrum Zoetstoffen | Je ontvangt deze e-mail op