Rapport WHO geen reden tot ongerustheid over aspartaam |
Deze maand verschenen de rapporten van de IARC en JECFA, twee instituten van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), over de veiligheid van aspartaam. En hoewel de IARC aspartaam als 'mogelijk kankerverwekkend' heeft aangewezen, ziet JECFA geen reden om de dagelijkse aanvaardbare inname (ADI) van aspartaam aan te passen. JECFA bevestigt daarom opnieuw dat het veilig is om aspartaam binnen deze limiet te gebruiken. |
|
|
|
|
|
Vraag van de maand Hoeveel suikerklontjes zitten er in een light-/zero frisdrank? |
Op deze afbeelding zie je hoeveel suikerklontjes er in gewone frisdrank zitten. Als je bedenkt dat 1 suikerklontje 4 gram weegt, dan betekent dit dat je met 1 blikje gewone frisdrank 32 gram suiker binnenkrijgt. Hoe zit het met light-/zero frisdranken? |
|
|
|
|
|
Uitgelicht: Neotaam (E961) |
Deze maand nemen we de zoetstof neotaam onder de loep. Deze wat onbekende zoetstof kun je in uiteenlopende producten tegenkomen. Van ijs, snoep en jam tot zuivelproducten, kauwgom, soepen en sauzen. De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) heeft neotaam in 2007 als veilig beoordeeld. Sindsdien mag de zoetstof aan voeding worden toegevoegd. |
|
|
|
|
|
Overheerlijke aardbeienmojito |
Heerlijk zomers, geen alcohol en geen toegevoegde suiker. En mét Hollandse zomerkoninkjes. Extra fris met een schijfje limoen. De mojito krijgt een zoete twist door het toevoegen van een zoetstof. En dan het liefst eentje met een suikerstructuur voor een knisperende bite. Elke zoetstofkorrel naar keuze is geschikt. |
|
|
|
|
|
|
Geniet van de zomer! |
Wij wensen al onze abonnees een ontspannen en vrolijke zomer toe. In deze zomerperiode kan het zijn dat de beantwoording van je vraag, bestelling of chat via onze social media-kanalen iets langer op zich laat wachten. Vanaf half augustus zijn we weer beter bereikbaar. Tot dan! |
|
|
|
|
|
|
|
|
Profiel wijzigen Afmelden |
Schenkkade 50, 2595 AR Den Haag, Nederland |
|
|
©2023 Kenniscentrum Zoetstoffen | Je ontvangt deze e-mail op |
|
|
|
|
|
|