Lees het allemaal in onze nazomerse nieuwsbrief.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Luistertip: Podcast Gezondheid & Wetenschap, afl. 43
In deze aflevering van de podcastserie van het onafhankelijke platform Gezondheid & Wetenschap gaat het onder andere over de rapporten van twee instanties van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Deze verschenen deze zomer en gaan over de veiligheid van aspartaam en de mogelijke kankerverwekkendheid van deze zoetstof. Het onderwerp komt de eerste 5 minuten aan bod. Maar ook de rest van de podcast is zeker het luisteren waard. 
Vraag van de maand
'Waarom zitten er soms zoetstoffen in medicijnen?'
Je krijgt van je huisarts antibiotica voorgeschreven. Bij het lezen van de bijsluiter kom je erachter dat er zoetstoffen in je kuur zitten. Zijn zoetstoffen niet calorieloze vervangers van suiker? Wat doen ze in mijn medicatie?
Uitgelicht: Sucralose (E955)
De laagcalorische zoetstof sucralose is 600 keer zoeter dan suiker. In 2000 is sucralose goedgekeurd voor gebruik in Europa. In 2017 is de veiligheid ervan opnieuw bevestigd. Sucralose is geregeld onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. Wist je dat sucralose vaker in de zoekmachines wordt opgezocht dan aspartaam? 
Recept: Jam met zomerfruit
Overal zie je overheerlijk zomerfruit. In de natuur, maar ook bij de vele plukboerderijen die Nederland rijk is. Bramen, aardbeien, frambozen. Je eigen jam maken, maar dan met minder calorieën? Probeer dit recept dan eens. 
Vul je voorraad informatiematerialen over zoetstoffen aan
Voor voedingsprofessionals
De zomer is bijna voorbij. De meeste mensen zijn weer terug van vakantie. Je praktijkagenda is gevuld met afspraken. Vul meteen ook je informatiematerialen over zoetstoffen aan: onze handige infographics of ons praktijkblok 'Minder calorieën met zoetstoffen'. We sturen je ook een blanco schrijfblok mee. Gratis. 
Kenniscentrum Zoetstoffen
f t in i
Profiel wijzigen       Afmelden
Schenkkade 50, 2595 AR Den Haag, Nederland
0703180710
info@zoetstoffen.nl
©2023 Kenniscentrum Zoetstoffen | Je ontvangt deze e-mail op