Weer op de hoogte over zoetstoffen.
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwe studie
Verhogen light dranken en zoetstoffen het risico op depressie?

Sterk bewerkte voedingsmiddelen staan de laatste tijd negatief in de belangstelling. Ze worden namelijk geassocieerd met een verhoogd risico op onder andere obesitas, hart- en vaatziekten en diabetes type 2. Een recente studie heeft nu ook een verhoogd risico op depressie gevonden voor de categorieën light dranken en ‘overige kunstmatige zoetstoffen’. De resultaten zijn echter geen reden tot zorgen.

Vraag van de maand
'Waarom zitten er steeds vaker zoetstoffen in 'normale' frisdranken?
Dat er in light- en zero frisdranken zoetstoffen zitten, is wel algemeen bekend. Maar als je om een 'normale' frisdrank vraagt, verwacht je minder snel dat ze daar ook in kunnen zitten. Waarom doen fabrikanten dit? Een interessante vraag. We plaatsten het antwoord op onze website. Heb je zelf een vraag over zoetstoffen? Stuur deze dan naar info@zoetstoffen.nl
Uitgelicht
Lactitol (E966)
Lactitol wordt industrieel verkregen uit lactose of melksuiker. De stof werd ontdekt in 1920. Het behoort tot de zoetstoffengroep polyolen. Sinds de jaren tachtig wordt deze zoetstof gebruikt in voedingswaren vanwege de zachte smaak en de afwezigheid van een nasmaak.
De zoetstof is oplosbaar in water en is zeer stabiel tijdens het koken. 
Recept
Pompoenbrownies
Je ziet ze weer overal, mooie oranje pompoenen. Heerlijk om een soep mee te maken. Maar heb je er weleens aan gedacht om ze in een zoet tussendoortje te gebruiken? Zoals in deze pompoenbrownies. Je hoeft geen suiker toe te voegen. In plaats daarvan gebruik je de zoetstof tagatose, de chocolade is gezoet met stevia. Minder calorieën.
Website
Doe de zoetstoffencheck en zie hoeveel zoetstoffen je dagelijks binnenkrijgt

De gezondheidsgevolgen van overgewicht en obesitas zijn groot. Om het aantal calorieën in producten te verminderen, kiezen producenten er steeds vaker voor om suiker te vervangen door zoetstoffen. Niet alleen in frisdranken, maar ook in koek, snoep, sauzen, soepen, siroop en zuivel. Diëtisten krijgen geregeld de terechte vraag of we daarmee niet teveel zoetstoffen binnenkrijgen. Op onze website staat een handige tool om dit te checken. Probeer de zoetstoffencheck eens uit.

Kenniscentrum Zoetstoffen
f t in i
Profiel wijzigen       Afmelden
Schenkkade 50, 2595 AR Den Haag, Nederland
0703180710
info@zoetstoffen.nl
©2023 Kenniscentrum Zoetstoffen | Je ontvangt deze e-mail op