Een nieuwsbrief boordevol recepten |
Deze keer hebben we iets gezelligs voor jullie in onze nieuwsbrief: verrukkelijke recepten met zoetstoffen in de hoofdrol. Lekker voor in het weekend of bij een verjaardag. Van smeuïge brownies, een heerlijke monchoutaart tot een frisse citroencake. Deze recepten laten stuk voor stuk zien dat je echt kunt genieten van zoete lekkernijen zonder toegevoegde suiker. Laat je verrassen en probeer ze uit. Veel bakplezier! |
|
|
|
|
|
Brownies |
|
Heerlijk deze stukjes brownie. Diëtist Ahlam Ouali (@marokkaansedietist) maakte ze voor ons. Ze heeft ook berekend hoeveel calorieën er in een stukje zitten als je suiker in het recept zou gebruiken. |
Recept |
|
|
|
|
|
Bosbessenmuffins |
|
Met deze muffins kun je altijd voor de dag komen. De suiker is vervangen door de zoetstof stevia. Goed verkrijgbaar in de supermarkt of bij de gezondheidswinkel. Kijk voor de dosering op de verpakking. |
Recept |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Monchoutaart |
|
Vierdejaarsstudenten Voeding & Diëtetiek van de Hogeschool Arnhem & Nijmegen (HAN) kunnen bij ons een praktijkopdracht doen. Dit is het heerlijke resultaat van Lara en Meno. Ze schreven er ook een voedingsadvies bij. |
Recept |
|
|
|
|
|
Appelkaneelcake |
|
Diëtist Hilal Buyukbas (@hils.foods) heeft voor het recept van deze cake gezondere ingrediënten gezocht om vet, koolhydraten en calorieën te verminderen. En dat is gelukt! Probeer het eens uit. |
Recept |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Citroencake |
|
Lekker fris en heel leuk om te maken deze citroencake. De ingrediënten haal je eenvoudig in de supermarkt. De gebruikte zoetstoffen zijn erythritol en stevia. Heerlijk na een fijne wandeling buiten. |
Recept |
|
|
|
|
|
Shortbread |
|
Een gezondere variant voor deze Britse traktatie is gemaakt als praktijkopdracht door toenmalig 4e-jaars student Voeding & Diëtetiek aan de HAN, Chelsea van Tessel. Lees ook zeker haar bevindingen. |
Recept |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
De smaak te pakken? |
Op onze website staan nog meer recepten zonder toegevoegde suiker. Deze is steeds vervangen door een zoetstof. Veilig zijn zoetstoffen allemaal, van smaak kunnen ze verschillen. Ook kan de dosering anders zijn. Op de verpakking van het product staat aangegeven wat de juiste verhouding is. We hebben er ook een overzicht van gemaakt. |
|
|
|
|
|
Heb je ook een leuk recept? |
Deel deze met ons. We plaatsen het graag met je naam op onze website en delen je creatie via onze social mediakanalen. Graag met foto, ingrediënten en de bereidingswijze. We kijken uit naar je inzending. Leuk! Ons mailadres: info@zoetstoffen.nl |
|
|
|
|
|
|
|
|
Profiel wijzigen Afmelden |
Schenkkade 50, 2595 AR Den Haag, Nederland |
|
|
©2024 Kenniscentrum Zoetstoffen | Je ontvangt deze e-mail op |
|
|
|
|
|
|