Wist je dat bezoekers van onze website het vaakst naar de zoetstof sucralose gaan. Lees erover in deze herfst-nieuwsbrief.
Nieuwsbrief september 2024 |
|
|
|
|
We kunnen er niet meer om heen. De herfst komt er aan. Warme truien, wandelingen in het bos en 's avonds gezellige kaarsen op tafel. Hoog tijd voor onze nieuwsbrief met een lekker recept, uitgebreide informatie over de meest opgezochte zoetstof, een veelgestelde vraag en meer.
Veel leesplezier!
|
|
|
|
|
Onderzocht: Welke invloed heeft stevia op onze darmmicrobiotica? |
Zoetstoffen komen nog wel eens negatief in het nieuws omdat ze de darmmicrobiota zouden verstoren. Voor de zoetstof stevia is daar nauwelijks onderzoek naar gedaan. Daar bracht een nieuwe studie dit jaar verandering in. De onderzoekers vonden geen aanwijzingen dat stevia de samenstelling van de darmmicrobiota beïnvloedt. Wij doken in de studie.
|
|
|
|
|
|
Pagina over sucralose veel bezocht |
Onze webpagina over sucralose is de afgelopen maanden meer dan tienduizend keer bezocht. Daarmee staat deze laagcalorische zoetstof op nummer 1.
Reden voor ons om eens goed naar de webpagina te kijken. De informatie die erop stond was inhoudelijk prima, maar was wel wat compact. Vandaar dat we de pagina hebben uitgebreid. Neem er weer eens een kijkje!
|
|
|
|
|
|
Komt de zoetstof tagatose uit lactose? |
Daar kunnen we kort over zijn: Ja,
tagatose komt inderdaad uit lactose. Maar door het chemisch proces om tagatose te maken, verandert de structuur van lactose en wordt deze bijna helemaal afgebroken. Hierdoor hoeft het niet meer in het lichaam te worden omgezet. De vraag is nu: Kan iedereen met lactose-intolerantie de zoetstof zonder klachten gebruiken? Dat verschilt van persoon tot persoon. We leggen het uit.
|
|
|
|
|
|
Een heerlijke traktatie voor in het weekend. Gezellig met een kopje koffie of thee na een frisse wandeling door het bos. Maar eerst nog even bakken. De ingrediënten zijn te koop in de supermarkt. In plaats van suiker zorgen zoetstoffen erythritol en xylitol voor een zoete smaak.
Veel bakplezier!
|
|
|
|
|
|
Leestip: de dag van diëtist |
19 september was het weer de Dag van de Diëtist. Op deze dag worden alle voedingsprofessionals in het zonnetje gezet. Nieuws voor Diëtisten plaatste een leuke reeks met interviews op hun website. Ben je ook benieuwd hoe de dag van een diëtist eruit ziet? Lees dan eens hun verhalen.
|
|
|
|
|
|
Informatiemarkt van DCN Academy |
Op dinsdag 9 oktober staan we weer met onze stand op de informatiemarkt tijdens het congres van de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN). Het programma staat dit keer in het teken van Voedingswetenschap en Diëtetiek. We schuiven graag aan!
|
|
|
|
|
|
Versterking voor het Kenniscentrum Zoetstoffen |
Twee stagiaires van de Haagse Hogeschool, Voeding & Diëtetiek
|
Begin september zijn twee studenten van de Haagse Hogeschool de wereld van zoetstoffen binnengestapt. Beiden zijn aan de slag gegaan met hun stage-opdrachten: een receptenboek boordevol handige tips en adviezen over zoetstoffen en een interviewreeks met diëtisten over het onderwerp 'Zoetstoffen in de praktijk van de diëtist'. We houden je in deze nieuwsbrief op de hoogte.
|
|
|
|
|
Kenniscentrum Zoetstoffen Postbus 179 2501 CD Den Haag
|
|
|
|
|
|
|